sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Talviloma oli ja meni


Päätin kokeilla hiihtämistä talviloman kunniaksi. Otin Taiga koiran mukaan -  jos ei hiihtämisestä mitään tule on minulla saksanseisoja vetoapuna. Taiga on ihanteellinen vetokoira. Vaikka vetovyö ei mikään Löype Belt ole niin hienosti mentiin pikkasen isoilla edesmenneen superkarkkarini Selman Zero DC vetovaljaalla ja ManMatin kilpavetonarulla. Taiga on niin siro ja sileäkarvaisen karkkarin näköinen, vaikka karkeakarvainen saksanseisoja onkin. Emä on Galliformis Jeanne  D 'Arc ja isä Gallokåsens L-Gandalf.




Tänä vuonna jäät ovat petolliset Pohjoisessa. Kelkkareitiltä ei kannata paljon sivuun mennä. Lumi on puuteria ja hanki ei kanna yhtään. Hiihdin  pikkulenkin Ivalojoki vartta Koppelossa kohti alempaa Mustajärveä.


Jokea pitkin meni hienot lumidyynit ja keli oli mitä hienoin. Pitkää reissua en uskaltanut tehdä, kun kunto on mitä on keuhkokuumeesta toipuessa  - pitää vaan malttaa kuntoutua rauhassa. Se on kyllä mentaalipuolella oppimisen paikka. Oli kuitenkin mahtavaa päästä suksien päälle ja koiruuskin nautti.

Tulille on kuitenkin päästävä ennenkuin loma ottaa loppuakseen.


Lapset pulkkamäkeen ja kahvinkeittoon. Ihmeteltiin vain, että ottaapas pulkan lasku kasvoille. Se olikin sitten lähempänä - 30 astetta, kun päästiin takas autolle. Tulipahan testattua toppahousut ja hyvin toimi kun ei tunnu missään pakkaset, vaikka pikku kynsitulen vierellä istuskelin.


Sittempä se olikin taas raahattava luunsa takaisin etelään sorvin ääreen. Ajokeli oli upea kun kristallilumi pöllysi hallitusta ja aurinko paistoi. Oli ihanan keväinen olo ja aurinkokin lämmitti. Kun tuijotti auton ulkolämpömittaria niin näyttihän se vähän talviselta mutta se ei menoa haitannut. Etelässä odottikin sitten jo pajunkissat ja vettä valui katolta norona.




Olen tässä pitemmän aikaa haaveillut viikonmittaisesta talvivaelluksesta ja olenkin katsellut avotuntuturiin sopivaa ahkioita sillä silmällä. Monet ovat rakentaneet ahkionsa itse ja se on lisätty omaan tekemättömien diy juttujen listalle. Ilmeisen toimiva ratkaisu on käyttää Paris Pulkkaa eli  EraPro 60" PRO 960 Expedition Sledia. Jos olet jo omasi saanut valmiiksi niin kerro ihmeessä projektiin ryhtyvälle mistä materiaalista toteutit kuormapeitteen ja onko muuta huomioitavaa? Toteutitko itse vetoaisat vai päädyitkö esim. Fjellpulkenin vetoaisapakettiin?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Talviloma oli ja meni

Päätin kokeilla hiihtämistä talviloman kunniaksi. Otin Taiga koiran mukaan -  jos ei hiihtämisestä mitään tule on minulla saksanseisoja v...