maanantai 4. helmikuuta 2019

Lunta tuiskuaa

Etelässä lunta on tullut enemmän kuin tarpeeksi ja pakkanen paukkaa Pohjoisessa. Lasten talvilomien aikaan on tullut tehtyä  hiihtoreissuja Saariselällä. Paikoista rakkain on kuitenkin Kiilopää. Viime vuoden reissulla tuuli yllätti ja lumi peitti ladut, mutta sukset muistivat vanhasta muistista mistä pitää mennä. Talvinen Kiilopää on mitä kaunein.



Parin viikon päästä olisi mahdollista päästä tunturiin hiihtämään, mutta on vain yksi ISO mutta.


Sain keuhkokuumeen kuukausi sitten ja nyt ei kunto kestä hiihtovaelluksia. Terveys menee luonnollisesti etusijalle. Omat rajat on syytä tuntea. Niin se vain menee. Siitä tulikin mieleen tänään bongattu syöte facebookin vaellusryhmässä. Se oli laadukas juttu Suomen kuvalehdestä kadonneitten etsimisestä vuosien takaa. Ei ole pahitteeksi meidän luonnossa liikkuvien lukasta teksti läpi.

Itse voi aika pitkälle vaikuttaa miten valmistautua reissulle kun reissulle. Omat taidot ja osaaminen ja kunto on syytä mieluummin aliarvioida kuin mennä nokka kohti vaikeuksia. Mitkä ovat sinun luottovarusteesi, jotka kulkevat jos sattuu jotain ennalta arvaamatonta? Minun luottovarusteet, joita kuljetan aina mukana myös pienillä päiväretkillä on vahvasta kankaasta tehty avaruuslakana, joka pitää lämpimänä, josta saa suojan ja jolla voi tarvittaessa kantaa tai siirtää loukkaantuneen, tulitikut minigrip pussissa jos tarvitsee tulet tehdä ja taukohan on aina paikallaan eksyessä. Silloin on syytä rauhottua ja miettiä uudemman kerran missä sitä ollaan. Luonnollisesti pikkunäppärä puukko, jolla tulet saadaan aikaiseksi. Hunajatikut ja teepussit ovat mukana niin saadaan tarvittaessa lämmintä ja sokerista juotavaa. Yksi ylimääräinen ateria kulkee aina mukana hlö/vrk. Pitemmälle vaellukselle lista onkin sitten pitempi. Ostoslistalla on Jerven Fjelldukin Tunturiviitta luottovarusteisiin. Tunturiviitasta en ole kuullut kuin pelkkää hyvää jos hintaa ei oteta huomioon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Talviloma oli ja meni

Päätin kokeilla hiihtämistä talviloman kunniaksi. Otin Taiga koiran mukaan -  jos ei hiihtämisestä mitään tule on minulla saksanseisoja v...