sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Temmellyskenttäni

Luonnossa liikkuminen on kiehtonut minua pikkutytöstä asti. Lapsuuden leikkipaikkoina toimivat Ivalojoki rantaniittyineen ja käkkäräkoivuiset metsäpolut, joista keräilin metsätähtiä ja kulleroita äitini ja isoäitini kukkavaasit täyteen. Aikuisena temmellyskenttänä on toiminut erilaiset vaellusreitit ja omat poluttomat tutkimusmatkat Pohjoisen metsiin kuin avotuntureille.




Tämä blogi tehdäänkin rakkaudesta luontoon ja luonnossa liikkumiseen. Eri reissuihin valmistuminen, reissu hiominen on osa elämystä, joista aion blogiin kirjoitella. Toivon kommentointia ja avointa keskustelua. Jaetaan vinkkejä puolin ja toisin. Tervetuloa yhteiselle polulle kanssani ja kuulen mielelläni myös sinun seikkailuistasi tai luottovarusteistasi.


Luottovarusteista puheenollen joulupukki toi mitä toivoinkin eli pitkään haaveilemani Jack Wolfskinin Atmosphere Down Pansit eli toppahousut untuva sellaiset. Olen suunnitellut ne vaellusreissujen leiri- ja taukokäyttöön ja makuupussiin lisälämmöksi tarvittaessa ja tietysti pakkaskeleihin. Polvissa ja takapuolella on tietyissä kohtaa keinokuitueristettä, ettei tulisi untuvan litistyessä kylmäpistettä. Eli merinovillat alle ja menoksi. Tuntuvat kevyiltä ja pitävät hyvin lämmön. Ehkä lisään henkselit vielä niin ovat erinomaiset.


Mikä sinun luottovarusteesi on leiri- ja taukokäytössä? Omaan listaan lisään vielä villasukat ja crocsit, jotka vaihtuvat lennosta jalkaan vähänkin pitemmällä tauolla, vaikka vaelluksen lounastauolla. Crocsit jalassa on hyvä ylittää myös vesistöjä. Ne roikkuvatkin luottovarusteena rinkassa kiinni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Talviloma oli ja meni

Päätin kokeilla hiihtämistä talviloman kunniaksi. Otin Taiga koiran mukaan -  jos ei hiihtämisestä mitään tule on minulla saksanseisoja v...